bedwantsen

Bedwantsen bestrijden

Bedwants – Foto van Piotr Naskrecki

Bedwantsen zijn zeer moeilijk te bestrijden, kunnen lang overleven en zijn steeds meer resistent tegen insectenverdelgers. Het is belangrijk om een professional zoals De Verdelger te contacteren zodat die alle bedwantsen in uw woning op een correcte manier kan aanpakken.

Wat is de bedwants?
De bedwants (bed bugs in het Engels) is een klein vleugelloos insect van zo’n 5 millimeter groot met een breed ovaal lichaam. Bedwantsen zijn roodbruin van kleur en kleuren donkerrood met een gezwollen achterlijf als ze net ervoor bloed hebben gedronken.

Voortplanting
Bij de bevruchting maakt het mannetje geen gebruik van vrouwelijk geslachtsorgaan maar maakt het een gat in het vrouwtje om de geslachtscellen af te geven. De wijfjes leggen enkele tot ongeveer 10 eitjes per dag en in totaal ongeveer 200 eitjes in hun leven. Na twee weken komt er uit en eitje een nimf die na zes weken volwassen is.

Leefomgeving
Zoals zijn naam doet vermoeden leeft de bedwants voornamelijk in en rond het bed maar ook in kiezen en spleten, meubels, onder tapijten, … Doordat de insect resistenter wordt tegen bestrijdingsmiddelen komt hij steeds vaker voor.

De insecten leven van bloed van warmbloedige dieren, ‘s nachts verlaten ze hun schuilplaats om op zoek te gaan naar voedsel, veelal is dit het bloed van een mens. Nadat de bedwants bloed gezogen heeft, spuit het verdovende en antistollende stoffen in het bloed wat lijkt op wondjes en jeukende bulten zoals bij muggen. Hoewel de bulten en wonden snel genezen kunnen ze hevige jeuk veroorzaken. Bedwantsen buiten vooral op de benen, armen, nek en rug en sommige mensen reageren hier allergisch op.

Bedwantsen of hun eitjes kunnen meekomen via uw kleding naar uw woning van een verblijf op hotel maar ook van de zetels in de bioscoop.

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen

Mail ons

info@deverdelger.be