Kakkerlakken

Kakkerlakken bestrijden

Duitse kakkerlak – Foto van David Monniaux

Aanwijzingen dat kakkerlakken aanwezig zijn in de woning:

p

Uitwerpselen en vlekken

p

Dode insecten

p

Eipakketjes

p

Huidschilfers

Kakkerlakken zijn zeer beweeglijke, gevleugelde insecten. Ze hebben een afgeplat uiterlijk  met lange antennes en lange, doornige poten. Ze zijn meestal bruin van kleur en lijken oppervlakkig een beetje op een kever. Kakkerlakken kunnen snelheden van meer dan 5 kilometer per uur behalen waardoor het de tweede snelst lopende insectensoort is.

De snelheid van de voortplanting van de kakkerlak hangt af van de omstandigheden, vooral van de temperatuur en het voedselaanbod. Kakkerlakken zijn alleseters en kunnen tot 40 dagen zonder voedsel. Het laten rondslingeren van om het even welke soort voedsel kan er voor zorgen dat kakkerlakken aangetrokken worden, van bananen tot kattenbrokken. Een vrouwelijke kakkerlak draagt ongeveer dertig kakkerlakken in een eipakket die na 3 à 5 weken van het lichaam worden afgezet.

Kakkerlakken zijn ‘s nachts het meest actief en vluchten van licht. Bij voorkeur verstoppen ze zich in donkere, warme (20 tot 30 graden Celsius) en vochtige ruimten.

Op zich zijn kakkerlakken niet schadelijk voor de mens maar ze kunnen ziektes overbrengen door van voedsel te eten, er hun behoefte op te doen of eroverheen te lopen.

Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken zijn zeer moeilijk te bestrijden door hun beweeglijkheid en zijn resistent tegen veel soorten gif. Daarnaast verstoppen ze zich graag in kleine kieren, spleten en andere donkere plaatsen. Een kakkerlak doden lost het probleem niet op, waar één kakkerlak zit, zitten meerdere kakkerlakken. Laat de bestrijding van kakkerlakken dan ook over aan een expert.

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen

Mail ons

info@deverdelger.be