Steenmarters, die schattig ogende, maar hinderlijke wezens, kunnen voor de nodige overlast zorgen. Of ze zich nu onder de motorkap van je auto nestelen of je huis binnendringen, ze kunnen flinke schade aanrichten. Gelukkig is er hulp bij de hand. De Verdelger staat klaar om je te helpen met het verjagen van steenmarters, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Hier is een uitgebreide checklist om steenmarters buiten te houden en enkele inzichten in wat De Verdelger voor je kan doen. “Met De Verdelger kun je op twee oren slapen, wetende dat je huis en auto beschermd zijn tegen deze lastige bezoekers.”

Jouw checklist om marters buiten te houden

✔️ Versper de toegangspunten
Net als bij andere knaagdieren is het essentieel om toegangspunten tot je huis of bedrijf te blokkeren. Dicht kieren en spleten af om te voorkomen dat steenmarters binnenkomen.

✔️Houd je omgeving schoon
Zorg ervoor dat je kamers zeer netjes zijn. Laat geen voedsel rondslingeren en berg je voeding goed op. Verwijder afvalresten en voedselbronnen, vooral als je een kippenhok hebt.

✔️Professionele bestrijding
Als je toch last hebt van steenmarters, neem dan onmiddellijk contact op met een professionele bestrijdingsdienst zoals De Verdelger.

“Met De Verdelger aan je zijde, hoef je je geen zorgen te maken over steenmarters die je huis overnemen. Wij zijn er om je te helpen en te zorgen voor een martervrije leefomgeving.” 

Checklist om marters te ontdekken in jouw omgeving

✔️ Kadavers of lijken
Marters slepen vaak hun prooi naar hun nest. Als dit nest zich in je huis bevindt, kunnen er kadavers of lijken achterblijven, wat kan leiden tot een onaangename geur en de aanwezigheid van vliegen en maden.

✔️ Bijtsporen
Controleer op bijtsporen in zacht materiaal, zoals kabels en isolatie, in en rond je huis, of zelfs onder de motorkap van je auto.

✔️ Uitwerpselen
Let op langgerekte typische uitwerpselen, vaak in hopen en in hoeken.

✔️ Vettige strepen
Kijk uit voor vettige zwarte strepen tegen de gevel tot aan de dakrand.

✔️ Pootafdrukken
Controleer op afdrukken van poten op je auto, het dak of het terras.

✔️ Prooiresten
Let op prooiresten, zoals eierschalen en vogelresten, die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een steenmarter.

Wat wij, De Verdelger voor jou doen

De Verdelger begrijpt het belang van het beschermen van steenmarters als bedreigde diersoorten. We zijn het enige bedrijf in België dat gecertificeerd is om steenmarters te vangen en ze vervolgens vrij te laten in reservaten voor wilde dieren. Onze aanpak gaat verder dan vangen en vrijlaten. We inspecteren je woning en omgeving om te bepalen hoe we je gebouw het beste kunnen beschermen tegen deze indringers. We willen ervoor zorgen dat je huis voor iedereen toegankelijk blijft, behalve voor marters.
Badge steenmarter
Steenmarters kunnen overal in Vlaanderen problemen veroorzaken, maar gelukkig is De Verdelger actief in de hele regio en staat klaar om je snel te helpen bij het bestrijden van steenmarters.