VLOOIEN

Vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden huisdieren

Vlooien bestrijden gaat niet zo eenvoudig als je zou denken. Ondanks hun grootte van slechts 1 tot 3 mm kunnen deze kleine beestjes voor heel wat overlast zorgen. Vlooien springen op hun gastheer -dikwijls een hond of kat- waarna ze zich voeden met diens bloed, meestal zullen ze te vinden zijn op de minst behaarde plaatsen. In de meeste gevallen zijn het dus jouw huisdieren die last ondervinden van vlooien, maar ook de mens is er vatbaar voor.

De vlooien leggen eitjes in de vacht van jouw huisdier, die door het krabben of rondlopen ook op andere plaatsen terechtkomen. Dit kan al snel uitgroeien tot een echte plaag in jouw woning. Mensen die vlooien in huis hebben merken vaak jeuk op de onderbenen met rode plekjes tot gevolg. Indien er geen degelijke behandeling gebeurt zal de populatie enkel toenemen.

Wanneer komen vlooien voor?

Vlooien komen gedurende het hele jaar voor. Ze vinden in de winter onderdak in huis omdat het er lekker warm is. Bovendien is de vacht van jouw viervoeter iets dikker in de winter, waardoor de vlooien extra beschermd zijn tegen de koude. Een hond of kat kan dus zowel in de winter, als zomer vlooien oplopen.

Nadat de vlooien zich gevoed hebben met het bloed van de gastheer, leggen de vrouwtjes meteen eitjes. Dit kan gaan tot meer dan 150 eitjes per vlo. De vlooien zelf leven slechts enkele weken, maar de eitjes zijn dus het grootste probleem. Indien deze allemaal ontpoppen tot larven en uiteindelijk vlooien, kan je al snel te maken hebben met een plaag.

Vlooien bestrijden

  De verschillende soorten vlooien

De meest voorkomende vlo is de kattenvlo, maar er bestaat ook een hondenvlo, vogelvlo en zelfs een mensenvlo. Een vlooienplaag in huis is niet prettig, ongeacht met welke soort je te maken hebt. Last van een van deze bovenstaande vlooien soorten? Dan zal zowel je woning als je eventuele huisdier behandeld moeten worden.  

Wat kan je doen om vlooien te voorkomen?

Om te voorkomen dat je een vlooienplaag bij je thuis krijgt, is het belangrijk om met elke zaken rekening te houden. Houd je tapijt en matten waar je huisdieren op slapen zo proper mogelijk en stofzuig deze regelmatig. Ook je huisdier dient regelmatig gecheckt te worden op vlooien, hoe vroeger je erbij bent, hoe beter. Vinden de vlooien toch een weg in jouw huis? Dan raden we aan om beroep te doen op een professionele bestrijdingsdienst.

Hoe herken je dat je last hebt van vlooien?

Vlooien zijn soms lastig te herkennen omdat ze zo klein zijn. Dikwijls worden ze verward met bedwantsen. Een goede indicatie is uiteraard dat jouw huisdier uitermate veel krabt. Wil je echt zekerheid dan kan je aan de slag gaan met een vlooienkammetje om de vacht van jouw hond of kat te inspecteren. Verder kan je ook de mand of slaapplaats van jouw huisdier controleren. Merk je daar kleine zwarte korreltjes op, dan kan dit duiden op vlooien. Dit zijn namelijk de uitwerpselen die ze achterlaten.

Wat kan je zelf doen om vlooien te bestrijden?

Van zodra je opmerkt dat jouw huisdier last heeft van vlooien, is het aangeraden om zo snel mogelijk een behandeling te starten. Vlooien kunnen moeilijker overleven op de mens, en hebben dus altijd een hond of kat nodig om zich op verder te planten. Krijg je je huisdier dus vlo-vrij, dan zal je ook de plaag effectief kunnen afwenden. Daar blijft het wel niet bij, want ook de achtergebleven eitjes in de omgeving moeten behandeld worden.

 

Hoe gaan wij te werk om vlooien te bestrijden?

 

Bij vlooien is het van groot belang dat niet alleen jouw huisdier behandeld wordt maar ook de omgeving. Daarom wordt de volledige woning behandeld met een chemische samenstelling die een lange nawerking heeft, zodat de eitjes die pas na 1 tot 12 dagen uitkomen (afhankelijk van de omgeving en temperatuur) meteen sterven na contact.

Na 2 – 3 weken zijn alle vlooien dood en zijn jij en je huisdier van de jeuk vanaf.

Prijslijst
Vlooien bestrijden vanaf € 235

Contact

Contact opnemen

Voor 12u bellen is dezelfde dag nog bestrijding

*Onder voorbehoud en afhankelijk van de binnengekomen aanvragen.

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen