STEENMARTER

Steenmarter bestrijden?

Steenmarter bestrijden<br />

Of laat je contactgegevens achter & wij bellen jou op.

Steenmarter bestrijden<br />

Een steenmarter bestrijden is niet zo eenvoudig, aangezien het een beschermde diersoort is. Steenmarters zijn roofdieren die er misschien schattig uitzien, maar ze kunnen voor flink wat overlast zorgen. Steenmarters schuilen vaak onder motorkap van een auto en zijn dus een ware geseling voor de bedrading en kabels in de wagen. 

Ook wanneer ze de woning binnen raken, kunnen ze voor heel wat overlast zorgen. Het isolatiemateriaal kapotknagen om hiervan een nestje te bouwen is iets wat dikwijls voorkomt. Verder kunnen ze voor vrij veel lawaai zorgen, meestal zijn dit de speelse jongen die achter elkaar aanlopen.

Steenmarters bestrijden? Eerst belangrijk om te weten wanneer ze voor komen?

 

Steenmarters zijn nachtdieren en zijn ook in de zomer meer actief dan in de winter. In de zomer planten de steenmarters zich voort, maar de jongen worden pas in de lente daaropvolgend geboren.

Steenmarters schuwen de aanwezigheid van mensen niet en zijn dan ook dikwijls te vinden in en rond huizen, schuren en hokjes. Zeker wanneer er voldoende voedingsbronnen in de buurt zijn, zoals afvalresten. Heb je bijvoorbeeld een kippenhok? Hou dit dan ook zeker in de gaten. Ze deinzen er niet van terug om op tijd en stond een kip aan te vallen en de eieren laten ze ook zeker niet liggen. Bescherm dus zeker jouw andere dieren wanneer je met marters te maken hebt.

Kan je zelf steenmarters voorkomen?

Zoals bij andere knaagdieren is het belangrijk om de toegang tot je woning of bedrijf te versperren. Maak kieren en spleten dicht en zorg ervoor dat je kamers zeer proper zijn. Laat geen voedsel rondslingeren en berg je voeding goed op. 

Krijg je toch marters bij jou over de vloer? Neem dan zeker contact op met een professionele bestrijdingsdienst.

Hoe herken je dat je last hebt van steenmarters?

Marters slepen hun prooi meestal mee naar hun nest. Als dat nest bij je binnen zit dan kunnen er dus kadavers achterblijven in jouw woning, ook hier kun je een onaangename geur door krijgen of zelfs vliegen en maden die op het rottende dier afkomen. Daarnaast kan je ook bijtsporen in zacht materiaal zoals kabels en isolatie, in en rond jouw woning, of zelfs onder jouw motorkap vaststellen. Ook prooiresten zoals eierschalen en vogelresten kunnen wijzen op de aanwezigheid van een steenmarter.

p

BIJTSPOREN IN ZACHT MATERIAAL ZOALS KABELS EN ISOLATIE

p

LANGGEREKTE TYPISCHE UITWERPSELEN, HEEL VAAK IN HOPEN EN IN EEN HOEK

p

VETTIGE ZWARTE STREPEN TEGEN DE GEVEL TOT AAN DE DAKRAND

p

AFDRUKKEN VAN POTEN OP DE AUTO, HET DAK OF HET TERRAS

p

PROOIRESTEN ZOALS EIERSCHALEN EN VOGELRESTEN

   

Vóór 12u bellen = dezelfde dag nog bestrijding

Wat kan je doen om steenmarters te bestrijden?

Zelf kan je weinig doen eens je last ondervindt van een steenmarter. Het zijn beschermde diertjes en mogen bijgevolg dus niet gedood worden. Het enige wat je zelf kan doen is om te proberen voorkomen dat de steenmarter zijn nest in of rond jouw woning maakt. Sluit hiervoor alle kieren en scheuren af, parkeer jouw wagen op een plaats waar de marter er niet bij kan en bescherm eventueel het kippenhok met gaas. Indien je toch last hebt van een steenmarter, is de hulp van een expert aangeraden.

Hoe gaan wij te werk om de steenmarter te verdrijven?

 

Marters zijn een bedreigde diersoort wat er dus voor zorgt dat ze niet mogen gedood worden. De Verdelger is het enige bedrijf in België, gecertificeerd om een marter te vangen en hem daarna vrij te laten bij een reservaat voor wilde dieren.

De kans dat het probleem daarmee opgelost is, is echter zeer klein omdat het nest naar alle waarschijnlijkheid gewoon zal overgenomen worden door een soortgenoot. Onze bestrijder komt daarom jouw woning en omgeving controleren om te zien hoe wij jouw gebouw het best kunnen weren tegen deze indringers zodat jouw woning na onze interventie voor iedereen toegankelijk is, maar niet meer voor marters.

Steenmarters bestrijden in jouw regio? Geen probleem! De Verdelger is actief in heel Vlaanderen en komt graag ter plaatse om je zo snel mogelijk te helpen met het bestrijden van de steenmarters.

 

Prijslijst
Steenmarter bestrijden Via offerte*

*Inspectiebezoek voorafgaand aan offerte: € 79 (incl. BTW)

Bekijk onze prijslijst en de betaalmethoden

Wij hadden laatst een marter in ons magazijn. Wij hebben de Verdelger gebeld en zijn super professioneel geholpen met raad en daad. Vandaag is de marter dan ook gevangen en reeds opgehaald om in de natuur terug uit te zetten. Dit alles is op een zeer professionele en humane wijze verlopen. Wij danken de Verdelger van harte en zullen bij een eventueel volgend probleem zonder twijfelen terug contact opnemen met hen.

Z. Lemmens

invisible id

Contacteer me

Vul het formulier in en een van onze medewerkers contacteert je binnen de 24u.
Alle velden zijn verplicht, behalve die waar “optioneel” staat.

11 + 11 =

TIPS & TRICKS ONGEDIERTEVERDELGING

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen