De afgelopen tijd zijn bedwanten zeer vaak in het nieuws gekomen. Deze kleine, hinderlijke parasieten lijken plotseling overal op te duiken en zorgen wereldwijd voor overlast. Maar wat is de reden achter deze onverwachte opmars, en is België het volgende slachtoffer? In dit artikel ontdek je niet alleen hoe je bedwantsen kunt herkennen, voorkomen en bestrijden, maar we werpen ook een blik op de recente actualiteit rondom deze ongenodigde gasten.

 

Waarom is er een opmars?

Bedwantsen hebben de afgelopen periode wereldwijd voor opschudding gezorgd en zijn een veelbesproken onderwerp geworden in het nieuws. De vraag is: waarom deze plotselinge toename? Deskundigen wijzen op verschillende factoren, zoals toegenomen reizen en de ontwikkeling van resistentie tegen bestrijdingsmiddelen. Bedwantsen liften mee op bagage en kleding van reizigers, waardoor ze snel van de ene naar de andere plaats kunnen reizen. Dit heeft geleid tot uitbraken in hotels, hostels en zelfs privéwoningen, wereldwijd.

Ook in België?

Nu rijst de vraag: zal deze bedwantsenplaag ook België bereiken? Hoewel België tot nu toe gespaard is gebleven van grote uitbraken, is het belangrijk om waakzaam te blijven. Met de toenemende mobiliteit van mensen en goederen is het slechts een kwestie van tijd voordat bedwantsen ook hier een probleem kunnen worden. Daarom is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de tekenen van een bedwantsenbesmetting en hoe je deze kunt voorkomen.

De stiekeme indringers

Bedwantsen zijn kleine, bloedzuigende insecten die zich voeden met menselijk bloed terwijl we ’s nachts slapen. Hun beten kunnen jeuk en rode plekken veroorzaken, een allergische reactie op het antistollingsmiddel dat ze inspuiten. Wat het nog erger maakt, is dat bedwantsen resistent worden tegen gangbare bestrijdingsmiddelen, waardoor ze moeilijk zelf te bestrijden zijn.

Waar zitten bedwantsen?

De naam zegt het zelf, BEDwantsen zijn het hele jaar door actief en verschuilen zich in donkere kieren en spleten, vooral in bedden. Ze kunnen via bagage worden meegebracht na een verblijf in hotels of zich verbergen in tweedehands meubels en kleding. Zodra ze zich in jouw slaapkamer nestelen, zijn ze lastig kwijt te raken.

Komen bedwantsen enkel voor in onhygiënische huizen?

Nee, bedwantsen komen ook voor in hygiënische huizen. Het heeft dus niets te maken met een hygiënisch huis, een opgeruimde kamer, maar wat wel kan helpen is weinig spullen in huis. Op die manier is het moeilijker voor bedwantsen om een goede plek te vinden om zich te nestelen. Controleer jouw bed, kieren en plinten!.

Beter voorkomen dan genezen

Overnacht je elders? Controleer dan zorgvuldig je accommodatie op bedwantsen voordat je je installeert. Houd je koffers buiten en was je kleding op minstens 60 graden als je vermoedt dat bedwantsen aanwezig waren. Voor delicate kledingstukken kan de stomerij uitkomst bieden. Daarnaast kan je ook een bedwants bestrijden bij -14 graden. Ga dus op zoek naar een diepvries en leg jouw kledingstukken hier minstens 48 uur in.

Maar wat als je al bedwantsen hebt? Zelf kun je weinig doen, behalve je beddengoed verversen en je slaapkamer grondig reinigen. Voor effectieve bestrijding heb je echter professionele hulp nodig, en daar komt ‘De Verdelger’ om de hoek kijken. Wij zorgen ervoor dat jouw bedwantsen verdwijnen in een handomdraai.

bedwantsen beten

Hoe helpt De Verdelger jou bij het bestrijden van bedwantsen?

 • Professionele inspectie
  Onze experts voeren eerst een grondige inspectie uit om de omvang van de plaag vast te stellen
 • Hittebehandeling
  Bedwantsen eitjes overleven geen hittebehandeling, waardoor we dit als eerste stap toepassen.
 • Chemische bestrijding
  We gebruiken veilige chemicaliën om de resterende bedwantsen en hun schuilplaatsen te behandelen.
 • Volledige dekking
  We behandelen niet alleen je bed, maar ook stopcontacten, plinten, lichtschakelaars en meubels om ervoor te zorgen dat geen enkele bedwants ontsnapt. Gedaan met de pret!
 • Actief in heel Vlaanderen
  Of je nu in Antwerpen, Brussel of Gent bent, De Verdelger staat klaar om je te helpen.

 

Bye bye bedwantsen

Met De Verdelger ben je binnen 1 tot 2 maanden verlost van deze vervelende beestjes en kun je weer rustig slapen. Bel ons nu op 078 480 800 en kom snel van je bedwantsen probleem af. Of laat je contactgegevens achter, en wij bellen jou op. Kies voor De Verdelger en zeg gedag tegen bedwantsen!