EUROPESE HOORNAARS

Europese Hoornaars bestrijden?

Of laat je contactgegevens achter & wij bellen jou op.

Europese Hoornaars

Kom je de laatste tijd regelmatig extreem grote wespen tegen rondom je woning of bedrijfsgebouw? Dan kan je misschien wel te maken hebben met een nest van de Europese hoornaar. Deze wespensoort is een stuk groter dan een gewone wesp en vallen vooral bijen en andere beschermde insectensoorten lastig. Dit maakt het zeer belangrijk om deze hoornaars snel te bestrijden aangezien ze de ecologische balans in België ernstig kunnen verstoren.

In een nest met Europese hoornaars kunnen er tot 1000 exemplaren aanwezig zijn die zonder aanleiding agressief kunnen worden. Een hoornaarsnest in jouw buurt kan dus heel vervelend en gevaarlijk zijn. Daarbij is een steek van een Europese hoornaar ook pijnlijker dan die van een gewone wesp. Mensen die allergisch zijn voor wespensteken, kunnen hier heel heftig op reageren wat kan leiden tot een levensgevaarlijke situatie. Het is dan ook aangeraden om het nest te laten verwijderen door experts, want zelf hoornaars bestrijden is geen evidentie.

Europese hoornaars bestrijden? Eerst belangrijk om te weten wanneer ze voor komen?

 

Tijdens de zomermaanden is de hoornaarsfamilie met het actiefst. Hun nest is gebouwd en ze starten met hun zoektocht naar eten. Na het wespenseizoen gaan de meeste hoornaars dood en zal je hier geen last meer van ondervinden. Enkel de koningin kan overwinteren en begint volgend seizoen met het opbouwen van een nieuw nest.

Wat kan je doen om een hoornaarsnest te voorkomen?

 

Een hoornaar verkiest het om zijn nest in de vrije natuur te bouwen. Toch kan het gebeuren dat het nest van de hoornaar in de buurt van jouw woning of bedrijf terecht komt. Wat kan je hier zelf aan doen? 

In het voorjaar starten de hoornaars met het bouwen van hun nesten. Ga op zoektocht naar beginnende hoornaarsnesten en laat deze meteen verwijderen indien deze te dicht bij jouw woning of bedrijf gebouwd worden.

Daarbij is het belangrijk om de kleine gaatjes in je woning dicht te maken. Hoornaars nestelen zich graag in deze kiertjes, dus dat wil je voorkomen. Dit kan je ook voorkomen door een vals nest dichtbij je woning te plaatsen. Hoornaars zijn territoriale insecten en zullen hun nest niet bouwen in de buurt van een ander nest.

Hoe herken je dat je last hebt van Europese hoornaars? 

 

Deze grote wespensoort is vlot herkenbaar naast een gewone wesp. Maar naast het uiterlijk is het ook belangrijk om een hoornaarsnest te kunnen herkennen, aangezien deze totaal verschillen van andere nesten. 

Het nest heeft een opvallende schelpvorm dat bestaat uit verschillende lagen. Het nest heeft een papieren look met strepenpatroon in een gele tot roodbruine kleur. Het nest wordt tot maximum 35 centimeter breed.

Zie je een gelijkaardig nest in jouw tuin hangen of merk je dat er heel wat hoornaars in omgeving rondvliegen, aarzel dan niet om een expert te contacteren om dit zo snel mogelijk te laten verwijderen. Lees zeker ook onze blog over de verschillende soorten hoornaars en hoe je ze kan bestrijden.

   

Vóór 12u bellen = dezelfde dag nog bestrijding

Wat kan je zelf doen aan een nest Europese hoornaars? 

 

Aangezien hoornaars zeer agressief kunnen reageren op de aanwezigheid van mensen rondom hun nest, is het niet aangeraden om de hoornaars zelf te lijf te gaan. Het is belangrijk om een expert in te schakelen om de hoornaars te verdelgen. De verdelger zorgt voor een efficiënte bestrijding en ontzorgt jou van deze gevaarlijke opdracht.

Hoe gaan wij te werk om Europese hoornaars te bestrijden?

 

De expert zal eerst de plaats van het nest bekijken, zodat hij deze correct kan bestrijden. Eens we de locatie van het nest gevonden hebben, kan het nest op een veilige manier en met de speciale producten bestreden worden. Hierdoor is het nest binnen 1 tot 2 dagen volledig weg en kan u in alle rust genieten van je tuin.

 

Europese hoornaars bestrijden in jouw regio? Geen probleem! De verdelger is actief in heel Vlaanderen, van Limburg over Antwerpen tot aan de kust en komt graag ter plaatse om je zo snel mogelijk te helpen met het bestrijden van de Europese hoornaars.

 

 

Prijslijst
Hoornaars bestrijden vanaf €99

Aan elke ongediertebestrijding gaat een inspectiebezoek voorafgaand van € 50. De kostprijs van het inspectiebezoek wordt in mindering gebracht op de eindfactuur.
Bekijk onze prijslijst en de betaalmethoden

Gisteren gebeld, vandaag langs geweest / professionele aanpak / topservice zonder winstbejag.

Benoit V.

invisible id

Contacteer me

Vul het formulier in en een van onze medewerkers contacteert je binnen de 24u.
Alle velden zijn verplicht, behalve die waar “optioneel” staat.

1 + 9 =

TIPS & TRICKS ONGEDIERTEVERDELGING

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen