Ratten 

Ratten bestrijden

Waarom snel bellen ?

Ratten bestrijden

Ratten bestrijden kan een vrij zware klus zijn. Ratten kunnen vrij snel en veel schade aanrichten in jouw woning en aan jouw eigendommen. Door hun sterke snijtanden kunnen ze tijdens hun zoektocht naar voedsel en drinken door hout, plastic, rubber, beton en lood knagen.

Ook de uitwerpselen, urine en speeksel van de ratten kunnen heel wat ziektes en bacteriën bevatten die schadelijk zijn voor de mens. De meest voorkomende ziektes zijn de ziekte van Weill en salmonella, die ontstaan door het hantavirus.

Wanneer komen ratten voor?

Ratten komen, net zoals muizen, af op warmte en voedsel. En zijn vooral ‘s nachts actief. Ze laten zich bovendien ook niet snel zien, aangezien ze het daglicht schuwen, maar zijn wel het volledige jaar door actief. 

Ratten planten zich ook razendsnel voort. Het is niet ongebruikelijk dat een paartje bruine ratten in een jaar tijd voor meer dan 200 nakomelingen zorgen. Ongeveer iedere 5 weken zal het vrouwtje een nest jongen werpen, waarna de jonge vrouwtjes na 4 weken ook geslachtsrijp zijn. Een optelsom die ervoor kan zorgen dat je binnen de kortste keren met een ware plaag te maken kan hebben.

Hoe herken je dat je last hebt van ratten en wat kan je eraan doen?

Een rattenplaag is dikwijls makkelijk te herkennen, omdat er heel wat sporen zijn die de diertjes achterlaten. Denk maar aan voedselverpakkingen die opengescheurd zijn, poot- en staartafdrukken, duidelijke holen, uitwerpselen, een indringende ammoniakgeur, krasgeluiden en knaagschade aan hout, plastic, aluminium en beton.

Buiten geen afval en voedingsresten te laten rondslingeren om te voorkomen dat ze onderdak in of rond jouw woning vinden, kan je zelf weinig doen eenmaal ze er zijn. Je kan wel proberen om één rat te vangen, maar vaak heeft dit geen effect, zelfs al slaag je erin. De hulp inschakelen van een expert om een efficiënte en effectieve bestrijding te doen is dus zeker aangeraden.

p

Holen

p

Voedselverpakkingen die opengescheurd zijn

p

Nesten

p

Poot- en staartafdruken

p

Uitwerpselen

p

Stank (ammoniakgeur)

p

Krasgeluiden

p

Knaagschade aan hout, plastic, aluminium, beton

Hoe gaan wij te werk om ratten te bestrijden?

 

De bestrijder die bij jou ter plaatse komt zal eerst en vooral een rondleiding doen door de woning en rond het gebouw, zodat hij een optimaal idee heeft van de constructie en de indeling van het pand. Er wordt gezocht naar onder andere knaagsporen, buiksmeer of urinesporen.

Daarna zal er gezocht worden hoe het komt dat de ratten binnengeraakt zijn en wat hier kan aan gedaan worden om na onze bestrijding van de plaag, rattenvrij te blijven in de toekomst. Op die manier kan de bestrijder perfect zien wat er nodig is om de ratten zo snel en veilig mogelijk te verdelgen.

 

Let Op! Indien er huisdieren of kinderen aanwezig zijn zal de bestrijder hier ten alle tijde rekening mee houden.

Prijslijst
Ratten bestrijden vanaf €89

Contact

Contact opnemen

Voor 12u bellen is dezelfde dag nog bestrijding

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen