RATTEN

Ratten bestrijden?

Of laat je contactgegevens achter & wij bellen jou op.

Ratten bestrijden

Ratten bestrijden kan een vrij zware klus zijn. Ratten kunnen vrij snel en veel schade aanrichten in jouw woning en aan jouw eigendommen. Door hun sterke snijtanden kunnen ze tijdens hun zoektocht naar voedsel en drinken door hout, plastic, rubber, beton en lood knagen.

Ook de uitwerpselen, urine en speeksel van de ratten kunnen heel wat ziektes en bacteriën bevatten die schadelijk zijn voor de mens. De meest voorkomende ziektes zijn de ziekte van Weill en salmonella, die ontstaan door het hantavirus.

Ratten bestrijden? Eerst belangrijk om te weten wanneer ze voor komen?

 

Ratten komen, net zoals muizen, af op warmte en voedsel. En zijn vooral ‘s nachts actief. Ze laten zich bovendien ook niet snel zien, aangezien ze het daglicht schuwen, maar zijn wel het volledige jaar door actief.

Ratten planten zich ook razendsnel voort. Het is niet ongebruikelijk dat een paartje bruine ratten in een jaar tijd voor meer dan 200 nakomelingen zorgen. Ongeveer iedere 5 weken zal het vrouwtje een nest jongen werpen, waarna de jonge vrouwtjes na 4 weken ook geslachtsrijp zijn. Een optelsom die ervoor kan zorgen dat je binnen de kortste keren met een ware plaag te maken kan hebben.

 

Wat zijn de meest voorkomende ratten in België?

In België kan je vooral de zwarte- en de bruine rat terugvinden. Daarnaast zijn er ook andere knaagdieren die dezelfde kenmerken hebben als een rat, maar er anders uitzien, zoals: muskusratten, muizen en marters.

Hoe kan je ratten in je huis of bedrijf voorkomen?

Een rat als huisdier kan schattig zijn, maar ratten die ongewild je woning betreden heb je liever niet. Met deze tips kan je een rattenplaag in je woning of bedrijf voorkomen.

Eerst en vooral is het van belang om alle mogelijke toegangswegen voor de rat af te sluiten. Maak kieren en spleten rondom je woning zoveel mogelijk toe. Daarnaast kan je ook gebruik maken van Ultrasone geluiden om ratten van je woning weg te houden. Dit zijn geluiden die je zelf niet kan horen, maar die voor ratten een grote last zijn.

Tot slot is hygiëne zeer belangrijk in je woning. Ratten zijn op zoek naar eten, dus vermijd etensresten die rondslingeren en berg je voedsel steeds goed op.

Met deze tips zal je huis al veel minder aantrekkelijk zijn voor de ratten. Hebben de ratten toch de weg gevonden naar je bedrijf of woning? Dan doe je best beroep op een professionele bestrijdingsdienst.

Hoe herken je dat je last hebt van ratten?

Een rattenplaag is dikwijls makkelijk te herkennen, omdat er heel wat sporen zijn die de diertjes achterlaten. Denk maar aan voedselverpakkingen die opengescheurd zijn, poot- en staartafdrukken, duidelijke holen, uitwerpselen, een indringende ammoniakgeur, krasgeluiden en knaagschade aan hout, plastic, aluminium en beton. Ook in je tuin kan er zich een rattenplaag voordoen. Lees onze blog voor meer info over ongedierteplagen in de tuin.

 

p

Holen

p

Poot- en staartafdrukken

p

NESTEN

p

VOEDSELVERPAKKINGEN DIE OPENGESCHEURD ZIJN

p

UITWERPSELEN

p

KNAAGSCHADE AAN HOUT, PLASTIC, ALUMINIUM, BETON

p

Krassende geluiden

p

STANK (AMMONIAKGEUR)

 

Vóór 12u bellen = dezelfde dag nog bestrijding

Wat kan je zelf aan een rattenplaag doen?

Buiten geen afval en voedingsresten te laten rondslingeren om te voorkomen dat ze onderdak in of rond jouw woning vinden, kan je zelf weinig doen eenmaal ze er zijn. Je kan wel proberen om één rat te vangen, maar vaak heeft dit geen effect, zelfs al slaag je erin. De hulp inschakelen van een expert om een efficiënte en effectieve bestrijding te doen is dus zeker aangeraden. Wil je meer advies hierover? Lees dan onze blog over tips en advies tegen ratten en muizen.

Hoe gaan wij te werk om ratten te bestrijden?

De bestrijder die bij jou ter plaatse komt, zal eerst en vooral een rondleiding doen door de woning en rond het gebouw, zodat hij een optimaal idee heeft van de constructie en de indeling van het pand. Er wordt gezocht naar onder andere knaagsporen, buiksmeer of urinesporen.

Daarna zal er gezocht worden hoe het komt dat de ratten binnengeraakt zijn en wat hier kan aan gedaan worden om na onze bestrijding van de plaag, rattenvrij te blijven in de toekomst. Op die manier kan de bestrijder perfect zien wat er nodig is om de ratten zo snel en veilig mogelijk te verdelgen.

Ratten bestrijden in jouw regio? Geen probleem! De Verdelger is actief in heel Vlaanderen en komt graag ter plaatse om je zo snel mogelijk te helpen met het bestrijden van de ratten.

 

Let Op! Indien er huisdieren of kinderen aanwezig zijn zal de bestrijder hier te allen tijde rekening mee houden.

 

 

Prijslijst
Ratten bestrijden vanaf € 180

Aan elke ongediertebestrijding gaat een inspectiebezoek voorafgaand van € 50. De kostprijs van het inspectiebezoek wordt in mindering gebracht op de eindfactuur.
Bekijk onze prijslijst en de betaalmethoden

Ik werd zeer goed geïnformeerd over wat te doen met ratten in mijn tuin. Er werd tijd genomen om alles goed te bekijken en de juiste oplossingen voor te stellen. Geen verkooppraatjes, eerlijk en correct! Een aanrader!

Dieter Vdp.

invisible id

Contacteer me

Vul het formulier in en een van onze medewerkers contacteert je binnen de 24u.
Alle velden zijn verplicht, behalve die waar “optioneel” staat.

8 + 5 =

TIPS & TRICKS ONGEDIERTEVERDELGING

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen