In iedere tuin kan ongedierte optreden in de vorm van insecten en dieren. Deze kunnen er in het begin onschuldig uitzien, maar al snel kunnen deze een ware plaag vormen. Ongedierte kan niet alleen je tuin verwoesten, maar brengt soms ook gezondheidsrisico’s en andere gevaren met zich mee. Naar gif grijpen om deze ongewenste bezoekers te bestrijden lijkt een gemakkelijke en eenvoudige keuze, maar vaak zijn deze oplossingen niet effectief genoeg en neem je grote risico’s. Ga dus voorzichtig en doordacht om met ongedierte in je tuin, en vraag hulp voor het bestrijden. De Verdelger lijst de meest voorkomende soorten ongedierte op die je beter niet zelf aanpakt.

 

Verschillende types ongedierte

Mieren

Mierenplagen zijn een vaak voorkomend probleem in de lente en in de zomer. Ze kunnen niet alleen een plaag binnenshuis veroorzaken, ook in graspleinen, bomen en moestuinen zijn ze een veelvoorkomend probleem. Mieren zijn er in alle vormen en kleuren: Vliegende mieren, gele mieren, rode mieren…  Ze zijn onschadelijk, maar ze voeden de bladluis die wel veel schade kan aanrichten. Ze nestelen zich ook graag in zandgrond en kunnen daardoor de grond losmaken, wat het gras doet afsterven. Als je last hebt van mieren in je tuin, dan heb je ook meer kans op mieren in je huis. Bovendien zijn mierenbeten hoogst onaangenaam, vooral bij rode mieren. Je past ook best op met allergische reacties.

 

Mieren lijken onschuldige beestjes, maar zijn heel moeilijk te bestrijden. Het nest laten verdelgen door een professional is dus de boodschap.

 

Processierups

De processierups kan een ware plaag zijn voor menig tuin- en bomenliefhebbers. Deze rupsen verspreiden zeer kleine haartjes die in de opperhuid dringen en hevige jeuk en branderigheid kunnen veroorzaken. Bovendien veroorzaken ze ook ademhalingsproblemen indien ze in de luchtwegen terechtkomen en blindheid wanneer ze in de ogen belanden. Deze rupsen zijn net zo schadelijk voor jouw huisdieren en kunnen zich zeer snel verspreiden. De nodige veiligheidsmaatregelen treffen en professioneel laten bestrijden is dus geen overbodige luxe.

 

Wespen

Wespen zijn nuttige insecten aangezien ze een belangrijk onderdeel vormen bij de bestuiving. Helaas kunnen ze een groot risico vormen bij allergische reacties of wanneer deze in de keel terechtkomen. Ook huisdieren zoals katten en honden kunnen last ondervinden van deze vliegende rustverstoorders. Wespen worden ook heel snel agressief als ze zich aangevallen voelen: ze achtervolgen in dat geval de persoon om hem meerdere keren te steken. Om veiligheidsredenen is het dan ook afgeraden om een wespennest zelf te bestrijden. Wil je toch weten wat er echt werkt om een onschuldig aantal wespen te verjagen in je tuin? Lees dan onze blog over de feiten en fabels van wespen verjagen.

 

Muizen en ratten

Overlast door ratten en muizen kan zeer snel grote proporties aannemen. Geluidsoverlast, ziektes, materiële schade aan bijvoorbeeld buitenverlichting, ontlasting, gaten en tunnels… zijn gekende problemen. Maar bepaalde muizen leven onder de grond en voeden zich uitsluitend met wortels van planten. Hierdoor kunnen ze niet alleen planten maar zelfs hele bomen laten afsterven. Ratten en muizen kunnen zich razendsnel voortplanten, en het is dus raadzaam om tijdig in te grijpen alvorens ze ook je huis binnensluipen.

Hulp nodig bij het bestrijden van ongedierte in je tuin?

Preventief en actief optreden is dus een must tegen deze ongewenste gasten. De bestrijding kan zowel chemisch als op milieuvriendelijke wijze aangepakt worden. Onze experten hebben uitgebreide kennis en vaardigheden om elke plaag succesvol, snel en efficiënt te verwijderen uit elke tuin. Aarzel dus niet om tijdig professionele hulp in te schakelen. Als u voor 12u belt, dan wordt u dezelfde dag nog geholpen.

Plan een afspraak in
of bel ons meteen