Bedwantsen

Bedwantsen bestrijden

Waarom snel bellen ?

Vlooien bestrijden

Wandluizen of bedwantsen bestrijden kan al snel een groot en vervelend probleem worden indien er niet tijdig wordt ingegrepen. Meestal worden ze via bagage meegebracht naar huis maar ook de aankoop van ‘ besmette ‘ tweedehands meubelen kunnen de boosdoener zijn.

Een bedwants leeft meestal van mensenbloed waar hij zich s’nachts aan tegoed doet. Nadat je een beet gekregen hebt,  kun je jeuk en rode plekken krijgen. Dit is een allergische reactie op het antistollingsmiddel dat de bedwantsen inspuiten.  Daarbovenop zorgt het feit dat bedwantsen vrij snel resistent worden aan de middelen die u in de handel kunt verkrijgen ervoor dat ze zeer moeilijk zelf te bestrijden zijn.

Wanneer komen bedwantsen voor?

Bedwantsen komen het volledige jaar voor en verstoppen zich in het donker, langs spleetjes en richels. Daarom vormt een bed de ideale nestplaats voor deze beestjes. Zoals gezegd gebeurt het dikwijls dat je ze van buitenaf meebrengt in jouw woning. Via onverzorgde bedden in hotelkamers sluipen ze in de bagage, of ze zitten verscholen in meubelen en kleding die je in een tweedehandszaak op de kop hebt getikt. Opletten geblazen dus, want eens ze aanwezig zijn in en rond jouw bed, zijn het lastige beestjes om vanaf te komen.

 

Hoe herken je dat je last hebt van bedwantsen en wat kan je eraan doen?

Een bedwantsenplaag begint vaak met jeuk en uitslag. Sta je op met enkele rode bultjes op jouw benen en armen? Dan is dit een eerste indicatie dat je te maken kan hebben met bedwantsen. Om uitsluitsel te geven dat het bijvoorbeeld niet om vlooien gaat, is het natuurlijk zaak om jouw bed en matras te controleren. Kijk zeker in alle hoekjes en naden en ga na of er kleine bruine beestjes zitten. 

Ook de aanwezigheid van witte bolletjes kan duiden op de aanwezigheid van bedwantsen. Dit zijn de larven en nimfen van de diertjes. Tenslotte kunnen ook kleine puntjes bloed op het beddengoed aanwezig zijn wanneer de bedwants onderdak gevonden heeft in jouw bed.

Zelf kan je er weinig aan doen, buiten regelmatig het beddengoed verversen en de kieren en naden in de slaapkamer grondig poetsen, om te voorkomen dat de bedwants zich nestelt in jouw bed. Omdat de eitjes niet zomaar vernietigd kunnen worden met een gewone insecticide spray, is het aangeraden om een professional in te schakelen voor een efficiënte en effectieve bestrijding.

 

Hoe gaan wij te werk om bedwantsen te bestrijden?

Indien er sprake is van een bedwantsenplaag komen wij langs om de nodige inspectie uit te voeren. Het is immers van groot belang om er zeker van te zijn dat alle aanpalende ruimtes vrij van bedwantsen zijn alvorens een bestrijding uit te voeren.

Omdat de eitjes niet kunnen vernietigd worden met een chemische insecticide, wordt er meestal gebruik gemaakt van een hittebehandeling. Hierna starten we met het chemisch behandelen van de ruimte om de overige exemplaren te doden. De bestrijdingen zijn vrij arbeidsintensief doordat alle naden en kieren van de ruimte (stopcontacten, plinten, lichtschakelaars etc.) maar ook van de meubels moeten behandeld worden.

1 tot 2 maanden na onze interventies bent u verlost van de vervelende beestjes en kunt u terug op beide oren slapen.

Prijslijst
Bedwantsen bestrijden vanaf €160

Contact

Contact opnemen

Voor 12u bellen is dezelfde dag nog bestrijding

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen