BEDWANTSEN

Bedwantsen bestrijden?

Of laat je contactgegevens achter & wij bellen jou op.

bedwantsen bestrijden

Wandluizen of bedwantsen bestrijden kan al snel een groot en vervelend probleem worden indien er niet tijdig wordt ingegrepen. Meestal worden ze via bagage meegebracht naar huis maar ook de aankoop van ‘ besmette ‘ tweedehands meubelen kunnen de boosdoener zijn.

Een bedwants leeft meestal van mensenbloed waar hij zich ’s nachts aan tegoed doet. Nadat je een beet gekregen hebt, kun je jeuk en rode plekken krijgen. Dit is een allergische reactie op het antistollingsmiddel dat de bedwantsen inspuiten.  Daarbovenop zorgt het feit dat bedwantsen vrij snel resistent worden aan de middelen die u in de handel kunt verkrijgen ervoor dat ze zeer moeilijk zelf te bestrijden zijn.

Bedwantsen bestrijden? Eerst belangrijk om te weten wanneer ze voor komen?

 

Bedwantsen komen het volledige jaar voor en verstoppen zich in het donker, langs spleetjes en richels. Daarom vormt een bed de ideale nestplaats voor deze beestjes. Zoals gezegd gebeurt het dikwijls dat je ze van buitenaf meebrengt in jouw woning. Via onverzorgde bedden in hotelkamers sluipen ze in de bagage, of ze zitten verscholen in meubelen en kleding die je in een tweedehandszaak op de kop hebt getikt. Opletten geblazen dus, want eens ze aanwezig zijn in en rond jouw bed, zijn het lastige beestjes om vanaf te komen.

Hoe kan je zelf bedwantsen voorkomen?

Overnacht je eens op een andere locatie? Dan is het zeer belangrijk dat je jouw verblijfplaats grondig controleert op bedwantsen. Laat je koffers nog even aan de deur staan en controleer het beddengoed en de matras grondig voordat je je installeert. 

Vermoed je dat er toch bedwantsen op je vakantieverblijf aanwezig waren? Laat je bagage dan nog even in je tuin liggen. Sorteer je was buiten en was deze op 60 graden. Mag je kledij niet zo warm gewassen worden? Breng ze dan naar de stomerij en breng hen op de hoogte van je probleem.

Hoe herken je dat je last hebt van bedwantsen?

Een bedwantsenplaag begint vaak met jeuk en uitslag. Sta je op met enkele rode bultjes op jouw benen en armen? Dan is dit een eerste indicatie dat je te maken kan hebben met bedwantsen. Om uitsluitsel te geven dat het bijvoorbeeld niet om vlooien gaat, is het natuurlijk zaak om jouw bed en matras te controleren. Kijk zeker in alle hoekjes en naden en ga na of er kleine bruine beestjes zitten. 

Ook de aanwezigheid van witte bolletjes kan duiden op de aanwezigheid van bedwantsen. Dit zijn de larven en nimfen van de diertjes. Tenslotte kunnen ook kleine puntjes bloed op het beddengoed aanwezig zijn wanneer de bedwants onderdak gevonden heeft in jouw bed.

   

Vóór 12u bellen = dezelfde dag nog bestrijding

Wat kan je zelf doen om bedwantsen te bestrijden?

Zelf kan je er weinig aan doen, buiten regelmatig het beddengoed verversen en de kieren en naden in de slaapkamer grondig poetsen, om te voorkomen dat de bedwants zich nestelt in jouw bed. Omdat de eitjes niet zomaar vernietigd kunnen worden met een gewone insecticide spray, is het aangeraden om een professional in te schakelen voor een efficiënte en effectieve bestrijding. Meer tips om bedwantsen te bestrijden? Lees onze blog over kruipende insecten bestrijden!

Hoe gaan wij te werk om bedwantsen te bestrijden?

 

Indien er sprake is van een bedwantsenplaag komen wij langs om de nodige inspectie uit te voeren. Het is immers van groot belang om er zeker van te zijn dat alle aanpalende ruimtes vrij van bedwantsen zijn alvorens een bestrijding uit te voeren.

Omdat de eitjes niet kunnen vernietigd worden met een chemisch insecticide, wordt er meestal gebruik gemaakt van een hittebehandeling. Hierna starten we met het chemisch behandelen van de ruimte om de overige exemplaren te doden. De bestrijdingen zijn vrij arbeidsintensief doordat alle naden en kieren van de ruimte (stopcontacten, plinten, lichtschakelaars etc.) maar ook van de meubels moeten behandeld worden.

Bedwantsen bestrijden in jouw regio? Geen probleem! De verdelger is actief in heel Vlaanderen en komt graag ter plaatse om je zo snel mogelijk te helpen met het bestrijden van bedwantsen.

1 tot 2 maanden na onze interventies bent u verlost van de vervelende beestjes en kunt u terug op beide oren slapen.

 

 

Prijslijst
Bedwantsen bestrijden Via offerte*

*inspectiebezoek nodig voorafgaand aan een offerte: 79 euro (incl. BTW)

Bekijk onze prijslijst en de betaalmethoden

Super mensen, met een goede kennis van zaken, waren direct eerlijk over de aanpak van bedwantsen, en maakten ook duidelijk dat dit niet in 123 op te lossen viel.
Ondertussen zijn wij al enkele maanden beestjes vrij 🙂

Jeff D.

invisible id

Contacteer me

Vul het formulier in en een van onze medewerkers contacteert je binnen de 24u.
Alle velden zijn verplicht, behalve die waar “optioneel” staat.

9 + 12 =

TIPS & TRICKS ONGEDIERTEVERDELGING

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen