kakkerlakken

Kakkerlakken bestrijden

Waarom snel bellen ?

Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken zien er niet alleen vies uit, het zijn ook echt vieze diertjes. Kakkerlakken bestrijden is dan ook geen pleziertje. Ook zijn ze een echt gevaar voor de gezondheid doordat ze diverse ziekten bij zich dragen die over kunnen gebracht worden op mensen. Enkele van deze ziekten zijn salmonella, dysenterie en tyfus. Vooral voor kinderen, ouderen en mensen die ziek zijn is een kakkerlak probleem in huis erg gevaarlijk. De uitwerpselen van kakkerlakken kunnen tevens de oorzaak zijn voor eczeem en astma.

Kakkerlakken verspreiden ook een erg onaangename geur. Deze geur blijft hangen aan zowat alles waar ze mee in aanraking gekomen zijn. Een probleem om snel bij de horens te vatten dus en van zodra je er één ziet de hulp in te schakelen van een professioneel verdelger.

Wanneer komen kakkerlakken voor?

Door hun lichtschuwheid zul je de kakkerlakken het meest zien op donkere, warme en vochtige plaatsen. Ze kunnen dus gedurende het volledige jaar voorkomen, zolang ze genoeg voedsel vinden. Dikwijls doen ze hun te goed aan zoet en vochtig voedsel, maar indien dat er niet is eten ze ook huisafval en zelfs stof.

Ze zullen dus veelal onderdak zoeken in kiertjes en scheuren dichtbij onhygiënische plaatsen, net zoals mieren. Overdag zie je ze niet, maar ‘s nachts gaan ze op zoek naar voedsel. Ze komen uit alle mogelijke hoeken en spleetjes en leggen continu nieuwe eitjes. Indien je er niet tijdig bij bent, zit je al snel met een echte plaag.

 

Hoe herken je dat je last hebt van kakkerlakken en wat kan je eraan doen?

Er zijn heel wat tekenen die kunnen duiden op de aanwezigheid van kakkerlakken. Naast het feit dat je ze kan zien lopen, kan je een aantal dingen nader onderzoeken om na te gaan of je te maken hebt met een plaag. Zo vind je bijvoorbeeld vlekken en uitwerpselen terug nabij kastjes, plinten en kieren. Daarnaast zijn er ook eipakketjes en huidschilfers terug te vinden. Kakkerlakken vervellen namelijk enkele keren op een korte periode. Naast de vuiligheid die kakkerlakken achterlaten, is ook de indringende muskusgeur een belangrijk signaal. Hoe groter de plaag, hoe sterker de stank zal zijn.

Buiten jouw woning zo hygiënisch mogelijk te houden, kan je zelf weinig doen wanneer je met een kakkerlakkenplaag zit. Maar van zodra ze in jouw woning zitten, geraak je er nog moeilijk vanaf. Zelfs al ruim je alle kruimels, voedingsresten en dergelijke meteen op, zal de kakkerlak zich nog een weg banen richting andere voedingsbronnen. De hulp inschakelen van een professional is dus aangeraden.

p

Uitwerpselen en vlekken

p

Dode insecten

p

Eipakketjes

p

Huidschilfers

Hoe gaan wij te werk om kakkerlakken te bestrijden?

Kakkerlakken zijn zeer moeilijk te bestrijden door hun beweeglijkheid en zijn resistent tegen veel soorten gif die in de handel verkrijgbaar zijn. Daarnaast verstoppen ze zich, zoals gezegd, graag in kleine kieren, spleten en andere donkere plaatsen wat ervoor zorgt dat ze vaak moeilijk bereikbaar zijn.

Een kakkerlak doden lost het probleem niet op, want waar één kakkerlak zit, zitten meerdere kakkerlakken. Om het probleem correct aan te pakken controleren wij alle ruimtes op besmetting. Deze worden vervolgens behandeld met een product dat aantrekkelijk is voor kakkerlakken. Hier moeten ze een opname van doen om vervolgens te sterven.

Na een paar weken zijn alle kakkerlakken dood en verleden tijd!

Prijslijst
Kakkerlakken bestrijden vanaf €89

Contact

Contact opnemen

Voor 12u bellen is dezelfde dag nog bestrijding

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen