KAKKERLAKKEN

Kakkerlakken bestrijden?

Of laat je contactgegevens achter & wij bellen jou op.

kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken zien er niet alleen vies uit, het zijn ook echt vieze diertjes. Kakkerlakken bestrijden is dan ook geen pleziertje. Ook zijn ze een echt gevaar voor de gezondheid doordat ze diverse ziekten bij zich dragen die over kunnen gebracht worden op mensen. Enkele van deze ziekten zijn salmonella, dysenterie en tyfus. Vooral voor kinderen, ouderen en mensen die ziek zijn is een kakkerlak probleem in huis erg gevaarlijk. De uitwerpselen van kakkerlakken kunnen tevens de oorzaak zijn voor eczeem en astma.

Kakkerlakken verspreiden ook een erg onaangename geur. Deze geur blijft hangen aan zowat alles waar ze mee in aanraking gekomen zijn. Een probleem om snel bij de horens te vatten dus en van zodra je er één ziet de hulp in te schakelen van een professioneel verdelger.

Kakkerlakken bestrijden? Eerst belangrijk om te weten wanneer ze voor komen?

 

Door hun lichtschuwheid zul je de kakkerlakken het meest zien op donkere, warme en vochtige plaatsen. Ze kunnen dus gedurende het volledige jaar voorkomen, zolang ze genoeg voedsel vinden. Dikwijls doen ze hun te goed aan zoet en vochtig voedsel, maar indien dat er niet is eten ze ook huisafval en zelfs stof.

Ze zullen dus veelal onderdak zoeken in kiertjes en scheuren dichtbij onhygiënische plaatsen, net zoals mieren. Overdag zie je ze niet, maar ‘s nachts gaan ze op zoek naar voedsel. Ze komen uit alle mogelijke hoeken en spleetjes en leggen continu nieuwe eitjes. Indien je er niet tijdig bij bent, zit je al snel met een echte plaag.

Welke soorten kakkerlakken bestaan er?

Kakkerlakken kom je liefst niet tegen in je woning, toch komen er in België veel verschillende soorten voor. De Duitse Kakkerlak komt het meeste voor in ons land, maar ook de amerikaanse kakkerlak, bruinbandkakkerlak, heidekakkerlak, Noordse kakkerlak, Oosterse kakkerlak en de Surinaamse kakkerlak hebben hun plaatsje in België reeds gevonden. De overlast die deze kleine ongedierte met zich meebrengen is zeker niet te onderschatten.

Hoe kan je kakkerlakken voorkomen?

Je kan kakkerlakken voorkomen door de toegang naar voedsel en water zoveel mogelijk af te sluiten. Ook de plaatsen waar kakkerlakken binnen geraken sluit je best zo goed mogelijk af. Spleten onder deuren of ruimtes rondom pijpen zijn voor hen het ideale toegangspunt. 

Ook de spleetjes en kieren waar kakkerlakken zich in kunnen verstoppen sluit je best zoveel mogelijk af, op die manier kunnen ze het niet te gezellig maken bij jou thuis.

Hoe herken je dat je last hebt van kakkerlakken?

Er zijn heel wat tekenen die kunnen duiden op de aanwezigheid van kakkerlakken. Naast het feit dat je ze kan zien lopen, kan je een aantal dingen nader onderzoeken om na te gaan of je te maken hebt met een plaag.

Zo vind je bijvoorbeeld vlekken en uitwerpselen terug nabij kasten, plinten en kieren. Daarnaast zijn er ook eipakketjes en huidschilfers terug te vinden. Kakkerlakken vervellen namelijk enkele keren op een korte periode. Naast de vuiligheid die kakkerlakken achterlaten, is ook de indringende muskusgeur een belangrijk signaal. Hoe groter de plaag, hoe sterker de stank zal zijn.

p

UITWERPSELEN EN VLEKKEN

p

DODE INSECTEN

p

EIPAKKETJES

p

HUIDSCHILFERS

   

Vóór 12u bellen = dezelfde dag nog bestrijding

Wat kan je zelf doen om de kakkerlakken te bestrijden?

Buiten jouw woning zo hygiënisch mogelijk te houden en kieren af te sluiten, kan je zelf weinig doen wanneer je met een kakkerlakkenplaag zit. Maar van zodra ze in jouw woning zitten, geraak je er nog moeilijk vanaf. Zelfs al ruim je alle kruimels, voedingsresten en dergelijke meteen op, zal de kakkerlak zich nog een weg banen richting andere voedingsbronnen. De hulp inschakelen van een professional is dus aangeraden. Meer tips om kakkerlakken te bestrijden? Lees onze blog over kruipende insecten bestrijden!

Hoe gaan wij te werk om kakkerlakken te bestrijden?

 

Kakkerlakken zijn zeer moeilijk te bestrijden door hun beweeglijkheid en zijn resistent tegen veel soorten gif die in de handel verkrijgbaar zijn. Daarnaast verstoppen ze zich, zoals gezegd, graag in kleine kieren, spleten en andere donkere plaatsen wat ervoor zorgt dat ze vaak moeilijk bereikbaar zijn.

Een kakkerlak doden lost het probleem niet op, want waar één kakkerlak zit, zitten meerdere kakkerlakken. Om het probleem correct aan te pakken controleren wij alle ruimtes op besmetting. Deze worden vervolgens behandeld met een product dat aantrekkelijk is voor kakkerlakken. Hier moeten ze een opname van doen om vervolgens te sterven.

Kakkerlakken bestrijden in jouw regio? Geen probleem! De Verdelger is actief in heel Vlaanderen en komt graag ter plaatse om je zo snel mogelijk te helpen met het bestrijden van de kakkerlakken.

 

Na een paar weken zijn alle kakkerlakken dood en verleden tijd!

 

 

Prijslijst
Kakkerlakken bestrijden vanaf € 200

Aan elke ongediertebestrijding gaat een inspectiebezoek voorafgaand van € 50. De kostprijs van het inspectiebezoek wordt in mindering gebracht op de eindfactuur.
Bekijk onze prijslijst en de betaalmethoden

Perfecte service, professioneel, vriendelijk en stipt op afspraak!
Ik zou niet aarzelen om in de toekomst terug op dit bedrijf beroep te doen.

Rebecca B.

invisible id

Contacteer me

Vul het formulier in en een van onze medewerkers contacteert je binnen de 24u.
Alle velden zijn verplicht, behalve die waar “optioneel” staat.

2 + 14 =

TIPS & TRICKS ONGEDIERTEVERDELGING

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen