MIEREN BESTRIJDEN

Mieren bestrijden?

Of laat je contactgegevens achter & wij bellen jou op.

Mieren bestrijden

Mieren bestrijden wanneer ze voorkomen jouw tuin of woning? Dat is meestal een goed idee. Mierenplagen zijn een vaak voorkomend probleem en bovendien moeilijk onder controle te krijgen. Het lijken op zich onschuldige beestjes, maar wanneer ze in groep binnendringen in jouw woning, kunnen ze al snel voor heel wat problemen zorgen. Mieren bestrijden met de hulp van een professional is dus de boodschap.

Mieren zijn steeds op zoek naar voedsel voor hun kolonie, dit kan zowel in huis als buitenshuis zijn. De mieren zullen zich dan ook zonder moeite een weg banen tot in de keukenkasten. Zeker als er voedselresten of gemorste drank op de grond of op tafel ligt, heb je in een mum van tijd last van mieren in huis. Mieren die van voedsel eten kunnen het met allerhande bacteriën besmetten. We hoeven het niet te verduidelijken, maar besmet voedsel kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid. We weten immers niet waar de mieren hebben gelopen voordat ze in jouw voorraadkast gekropen zijn.

Mieren bestrijden? Eerst belangrijk om te weten wanneer ze voor komen?

 

Mieren zijn vooral actief in de warmere maanden, maar wanneer ze binnen in de woning zitten, kunnen ze het hele jaar door overleven. Je ziet vooral de werkmieren die op zoek gaan naar voedsel om hun kolonie te bevoorraden.

Bovendien zullen veel meer mieren opduiken in de zomer, wanneer er een zachte winter is geweest. Zeker als er voedselresten of gemorste drank op de grond of op tafel ligt, heb je in een mum van tijd last van mieren in huis. Hoe ook zeker in de gaten of je vliegende mieren aantreft rond jouw woning. Dit zijn de mannetjesmieren die uitvliegen om op zoek te gaan naar jonge koninginnen en dus niet te verwarren met de gewone vlieg. Eenmaal deze bevrucht zijn, zullen ze zich ook nestelen en een nieuwe kolonie beginnen.

Welke mieren komen het vaakst voor?

 

Er zijn veel verschillende miersoorten in België terug te vinden, de meest voorkomende soorten zijn de wegmier, de steekmier, de bosmier en de glanzende houtmier. Buiten in je tuin doen ze niet veel kwaad, maar eenmaal binnen in huis zijn ze niet gemakkelijk meer weg te krijgen.

Vliegende mieren bestrijden?

Over het algemeen zijn vliegende mieren ongevaarlijk voor mensen en richten ze geen schade aan. Ze zijn slechts tijdelijk actief tijdens hun bruidsvlucht en zullen snel weer verdwijnen. Echter kunnen ze op een korte periode wel voor veel overlast zorgen.

Als je overlast ervaart door vliegende mieren, kun je enkele eenvoudige maatregelen nemen om ze te ontmoedigen, zoals ervoor zorgen dat deuren en ramen goed gesloten zijn en ervoor zorgen dat er geen voedselresten of morsen in huis zijn. Als de aanwezigheid van mieren een serieus probleem vormt, is het raadzaam om professionele ongediertebestrijding in te schakelen om het probleem aan te pakken.

Wat kan je doen om een mierenplaag te voorkomen?

 

Geen zin in een mierenplaag bij jou thuis? Zorg er dan voor dat de mieren geen eten bij jou thuis kunnen vinden. Maak je aanrecht schoon, veeg alle kruimels weg en sluit alle voedselverpakkingen goed af. Wanneer een mier ergens eten heeft ontdekt laat die feromonen achter. Door die feromonen kunnen andere mieren eenvoudig deze locatie terugvinden en mee komen genieten van de maaltijd. Ook in je tuin kan er zich een mierenplaag voordoen. Lees onze blog voor meer info over ongedierteplagen in de tuin

Hoe herken je dat je last hebt van mieren?

 

Naast het feit dat je mieren aantreft in jouw woning of tuin, zijn er nog enkele signalen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een kolonie. Indien er bijvoorbeeld een terras aanwezig is, kunnen de mieren hier tunnels onder graven met verzakkingen en gebroken tegels als gevolg. Tevens kunnen ze ook het isolatiemateriaal binnen in je woning aanvreten.

 

Vóór 12u bellen = dezelfde dag nog bestrijding

Wat kan je zelf doen om mieren te bestrijden?

 

Ondervind je hinder van heel wat mieren in en rond jouw woning? Dan bel je best een professionele verdelger op om de mieren op een efficiënte manier te bestrijden. Een mierennest zelf proberen te verwijderen is meestal onbegonnen werk. Vaak zit dit onder de grond, en is het bijna onmogelijk om elke mier – tot in de kern van het nest – te verdelgen. Meer tips om mieren te bestrijden? Lees onze blog over kruipende insecten bestrijden!

Hoe gaan wij te werk om een mierennest te bestrijden?

 

Om een mierennest correct aan te pakken, is het belangrijk dat de koningin gedood wordt. Hiervoor gebruiken wij vergif waar een lokstof in verwerkt zit die aantrekkelijk is voor mieren. De bedoeling is dat de werksters het gif naar het nest brengen, meer bepaald naar de voedselkamer zodat alle mieren, inclusief de koningin hiervan een opname kunnen doen waarna ze vervolgens sterven.

 

Mieren bestrijden in jouw regio? Geen probleem! De Verdelger is actief in heel Vlaanderen en komt graag ter plaatse om je zo snel mogelijk te helpen met het bestrijden van de mieren. 

 

 

Prijslijst
Mieren bestrijden vanaf €250

Aan elke ongediertebestrijding gaat een inspectiebezoek voorafgaand van € 50. De kostprijs van het inspectiebezoek wordt in mindering gebracht op de eindfactuur.
Bekijk onze prijslijst en de betaalmethoden

Heel vriendelijke gasten en ze doen hun best om alles in orde te brengen.
Probleem geïdentificeerd, behandeld en nu wachten op resultaat.

Ismael S.

invisible id

Contacteer me

Vul het formulier in en een van onze medewerkers contacteert je binnen de 24u.
Alle velden zijn verplicht, behalve die waar “optioneel” staat.

13 + 12 =

TIPS & TRICKS ONGEDIERTEVERDELGING

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen