mieren

Mieren bestrijden

Waarom snel bellen ?

Mieren bestrijden

Mierenplagen zijn een vaak voorkomend probleem en bovendien moeilijk onder controle te krijgen. Het lijken op zich onschuldige beestjes, maar wanneer ze in groep binnendringen in jouw woning, kunnen ze al snel voor heel wat problemen zorgen. Mieren bestrijden met de hulp van een professional is dus de boodschap.

Mieren zijn steeds op zoek naar voedsel voor hun kolonie, dit kan zowel in huis als buitenshuis zijn. De mieren zullen zich dan ook zonder moeite een weg banen tot in de keukenkasten. Zeker als er voedselresten of gemorste drank op de grond of op tafel ligt, heb je in een mum van tijd last van mieren in huis. Mieren die van voedsel eten kunnen het met allerhande bacteriën besmetten. We hoeven het niet te verduidelijken, maar besmet voedsel kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid. We weten immers niet waar de mieren hebben gelopen voordat ze in jouw voorraadkast gekropen zijn.

Wanneer komen mieren voor?

Mieren zijn vooral actief in de warmere maanden, maar wanneer ze binnen in de woning zitten, kunnen ze het hele jaar door overleven. Je ziet vooral de werkmieren die op zoek gaan naar voedsel om hun kolonie te bevoorraden. 

Bovendien zullen veel meer mieren opduiken in de zomer, wanneer er een zachte winter is geweest. Zeker als er voedselresten of gemorste drank op de grond of op tafel ligt, heb je in een mum van tijd last van mieren in huis. Hoe ook zeker in de gaten of je vliegende mieren aantreft rond jouw woning. Dit zijn de mannetjesmieren die uitvliegen om op zoek te gaan naar jonge koninginnen en dus niet te verwarren met de gewone vlieg. Eenmaal deze bevrucht zijn, zullen ze zich ook nestelen en een nieuwe kolonie beginnen.

Mierenplaag voorkomen

Hoe herken je dat je last hebt van mieren en wat kan je eraan doen?

Naast het feit dat je mieren aantreft in jouw woning of tuin, zijn er nog enkele signalen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een kolonie. Indien er bijvoorbeeld een terras aanwezig is, kunnen de mieren hier tunnels onder graven met verzakkingen en gebroken tegels als gevolg. Tevens kunnen ze ook het isolatiemateriaal binnen in je woning aanvreten.

Ondervind je hinder van heel wat mieren in en rond jouw woning? Dan bel je best een professionele verdelger op om de mieren op een efficiënte manier te bestrijden. Een mierennest zelf proberen te verwijderen is meestal onbegonnen werk. Vaak zit dit onder de grond, en is het bijna onmogelijk om elke mier -tot in de kern van het nest- te verdelgen. 

Hoe gaan wij te werk om een mierennest te bestrijden?

Om een mierennest correct aan te pakken, is het belangrijk dat de koningin gedood wordt. Hiervoor gebruiken wij vergif waar een lokstof in verwerkt zit die aantrekkelijk is voor mieren. De bedoeling is dat de werksters het gif naar het nest brengen, meerbepaald naar de voedselkamer zodat alle mieren, inclusief de koningin hiervan een opname kunnen doen waarna ze vervolgens sterven.

Prijslijst
Mieren bestrijden vanaf €99

Contact

Contact opnemen

Voor 12u bellen is dezelfde dag nog bestrijding

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen