wespen

Wespen bestrijden

Wespen bestrijden

Zoemen er heel wat wespen rond je woning of bedrijfsgebouw? Dan is het heel waarschijnlijk dat je te maken hebt met een wespennest. Er kunnen al snel enkele duizenden wespen in zo’n nest zitten, die zonder aanleiding agressief kunnen worden. Het nest laten verwijderen door experts is dus de boodschap, want zelf wespen bestrijden is geen evidentie!

Een wespennest in de buurt hebben kan vervelend en gevaarlijk zijn. Een wespensteek is namelijk geen pretje en bovendien kan een wesp, in tegenstelling tot een bij, meerdere keren steken. Bij een steek spuiten ze een kleine hoeveelheid gif in die een lokstof bevat voor andere wespen. Indien je hier niet allergisch voor bent zal het meestal bij een pijnlijke rode plek blijven. Ben je er toch allergisch voor? Dan zijn overmatige zwelling en uitslag geen uitzondering.

Wanneer komen wespennesten voor?

Halverwege de zomer is de wespenpopulatie op zijn hoogste punt. Tegen die tijd zijn de wespennesten volledig afgewerkt en zijn de wespen ook het meest actief. Ze gaan dan op zoek naar eten zodat de kolonie kan overleven. Wespen zijn meestal enkel overdag actief, waardoor de bestrijding ook voor extra moeilijkheden kan zorgen.

In sommige gevallen kan een wespennest uit zichzelf flink afslanken door warmteonweders of flinke windstoten die een deel van de wespenpopulatie wegblazen. De weggeblazen wespen vinden vervolgens de weg niet meer terug, waardoor het nest flink uitgedund wordt. Na het wespenseizoen gaan de wespen dood, en zal je er dus geen last van ondervinden. Enkel de koningin kan de winter overleven, en zal nadien een nieuw nest maken.

Welke wespen komen het meeste voor?

In België leven er verschillende soorten wespen. De meest voorkomende wespen zijn, de gewone wespen, de Duitse wesp en de Europese Hoornaar. Wanneer er een van deze wespensoorten een nest dicht bij jou in de buurt plant, dan is het noodzakelijk om deze te bestrijden. 

Wat kan je doen om een wespennest te voorkomen?

Wespen houden van kleine gaatjes en kiertjes, houd deze zoveel mogelijk dicht zodat de wespen hun hier niet kunnen nestelen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een nep wespennest in de buurt van je huis te plaatsen. Wespen zijn territoriale insecten en zullen zich niet in de buurt van een ander nest plaatsen. Vinden de wespen toch een weg naar je huis of tuinhuis? Schakel dan een professionele dienst in om deze te bestrijden.

Hoe herken je dat je last hebt van wespen?

Een wespennest herkennen is meestal heel eenvoudig. Constant gezoem en veel wespen die ergens samentroepen. Eens je last hebt van een volgroeid wespennest, kan je er haast niet naast kijken. Echter kan je wel vroegtijdig opsporen of er een beginnend wespennest gevormd wordt. Zie je bijvoorbeeld in de vroege lente een uit de kluiten gewassen wesp? Dan is de kans groot dat dit de koningin is, die zich ergens zal nestelen. Hou in de gaten waar ze naartoe vliegt en controleer of er geen beginnend nest aanwezig is.

Wat kan je zelf doen aan een wespennest?

Heb je daarentegen in volle zomer last van een groot wespennest? Dan is het aangeraden om een expert in te schakelen om de wespen te verdrijven of verdelgen. De Verdelger zorgt voor een snelle en efficiënte bestrijding. Bovendien zijn deze nesten dikwijls moeilijk bereikbaar. Denk maar aan een nest onder de dakgoot, bovenin een boom, of zelfs achter betonnen platen of onder de grond, waardoor het bijna onbegonnen werk is om er zelf aan te beginnen.

 

Hoe gaan wij te werk om een wespennest te bestrijden?

De bestrijder zal eerst de plaats en de omvang van het nest bekijken zodat hij deze correct kan behandelen. Eens de locatie bepaald is, kan het nest bestreden worden op een veilige manier met de nodige producten die in de handel niet verkrijgbaar zijn voor het publiek. Deze producten zijn sterker en effectiever dan de producten die vrij verkrijgbaar zijn in de winkel. Hierdoor is het nest binnen 1 tot 2 dagen volledig uitgeroeid en kan u terug, in alle rust genieten van uw tuin.

Muizen bestrijden in jouw regio? Geen probleem! De verdelger is actief in heel Vlaanderen en komt graag ter plaatse om je zo snel mogelijk te helpen met het bestrijden van de wespen.

Prijslijst
Wespen bestrijden vanaf €79

Contact

Contact opnemen

Voor 12u bellen is dezelfde dag nog bestrijding

*Onder voorbehoud en afhankelijk van de binnengekomen aanvragen.

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen