vliegen

Vliegen bestrijden

Waarom snel bellen ?

vliegen bestrijden

Vliegen bestrijden is iets waar je vaak pas aan denkt wanneer de overlast van vliegen net iets teveel wordt. Iedereen herkent het klassieke probleem wel. Een vervelende vlieg in huis. Eén exemplaar kan al heel wat ergernissen veroorzaken, laat staan dat het er honderden zijn. Wanneer je op dat punt zit, zal een gewone vliegenmepper of insectenspray het probleem ook niet oplossen. De oorzaak, waar ze vandaan komen, kan pas achterhaald worden als het duidelijk is om welke vliegen het gaat. De meest voorkomende zijn klustervliegen, vleesvliegen, grasvliegen, rioolvliegjes en motmugjes.

Al deze vliegen kunnen bovendien tal van erge ziektes met zich meedragen doordat ze vaak op mesthopen, rottend fruit en vuilniszakken zitten. De uitwerpselen kunnen eveneens ziektes verspreiden, zeker als dit in voeding terecht komt. Ze snel en effectief bestrijden is dus de boodschap.

Wanneer komen vliegen voor?

Vliegen kunnen eigenlijk het hele jaar door voorkomen. Ze gaan meestal op zoek naar warme en droge plekken waar veel licht is. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat je ook de winter een vlieg tegenkomt in huis. Meestal zal het hier uiteraard om een enkel exemplaar gaan, tenzij er heel wat bedorven voedselresten zijn achtergebleven waar ondertussen eitjes in gelegd zijn.

Vliegen hebben zoals het meeste ongedierte geen klassiek nest, maar leggen hun eitjes in voedingsrestjes of kadavers van andere beestjes. De larven die uit de eitjes komen, blijven net zolang zitten tot alles is opgegeten. De maden zelf zijn moeilijk herkenbaar omdat deze heel gelijkaardig zijn aan larven van andere soorten ongedierte. Nadien ontpoppen ze tot vliegen. Zo kunnen er op korte tijd duizenden vliegen tegelijk uitvliegen en een ware plaag voor bewoners vormen.

Vliegenplaag voorkomen

Hoe herken je dat je last hebt van vliegen en wat doe je eraan?

Afhankelijk van het soort vliegen waar je last van hebt, is de oorzaak dikwijls anders. Kamer- en huisvliegen komen bijvoorbeeld af op voedselresten, maar klustervliegen zoeken dan weer onderdak op zolder, in de kleinste spleetjes en kiertjes. Afvalcontainers zijn bijvoorbeeld één van de voornaamste kweekvijvers voor vliegen. De aanwezigheid van maden is ook alvast een goede indicatie.

Het is vaak heel moeilijk om zelf vast te stellen wat precies het probleem is. Buiten jouw woning proper te houden en voedingsresten niet te lang te laten staan, kan je zelf eigenlijk weinig doen. 

Merk je toch op dat er veel vliegen in of rond jouw woning zitten, dan is het aangeraden om de hulp van een professional in te schakelen. Wij sporen snel en efficiënt de oorzaak van het probleem op en bestrijden de vliegen binnen de kortste keren.

 

Hoe gaan wij te werk om vliegen te bestrijden?

In geval van een vliegenplaag heeft een gewone spray of vliegenmepper weinig zin. Wij komen bij je langs om de bron en de oorzaak op te sporen waarna er een aangepaste behandeling kan uitgevoerd worden. Vliegen worden meestal chemisch bestreden op de plaatsen waar ze het meest aanwezig zijn.

Om herval of terugkeer te vermijden raden wij periodieke opvolging aan zodat je voor eens en voor altijd van de vliegen verlost bent.

Prijslijst
Vliegen bestrijden vanaf €90

Contact

Contact opnemen

Voor 12u bellen is dezelfde dag nog bestrijding

BEKIJK OOK

Contact

Plan een afspraak in
of bel ons meteen