Wespennest verwijderen?

Een wespennest in de buurt hebben kan vervelend en gevaarlijk zijn. Er kunnen al snel enkele duizenden wespen in zo’n nest zitten, die zonder aanleiding agressief kunnen worden. Het nest laten verwijderen door experts is dus de boodschap, want zelf wespen bestrijden is geen evidentie!

Last van wespen?

Heb jij hulp nodig?

Michaël staat klaar om jouw probleem op te lossen. Wil je advies of heb je dringend iemand nodig om je van je probleem af te helpen? Michaël van De Verdelger helpt je graag.

Belangrijk om te weten

Halverwege de zomer is de wespenpopulatie op zijn hoogste punt. Tegen die tijd zijn de wespennesten volledig afgewerkt en zijn de wespen ook het meest actief. Ze gaan dan op zoek naar eten zodat de kolonie kan overleven. Wespen zijn meestal enkel overdag actief, waardoor de bestrijding van wespen ook voor extra moeilijkheden kan zorgen.

In sommige gevallen kan een wespennest uit zichzelf flink afslanken door warmteonweders of flinke windstoten die een deel van de wespenpopulatie wegblazen. De weggeblazen wespen vinden vervolgens de weg niet meer terug, waardoor het nest flink uitgedund wordt. Na het wespenseizoen gaan de wespen dood, en zal je er dus geen last van ondervinden. Enkel de koningin kan de winter overleven, en zal nadien een nieuw nest maken

waspinator

Wat kost het om een wespennest te verwijderen?

Dit kan bij De Verdelger vanaf € 79. De verdelger bepaalt de effectieve prijs voor het verwijderen van een wespennest tijdens een voorafgaand inspectiebezoek. Bij dit inspectiebezoek wordt een kostprijs van €50 aangerekend. De kostprijs van het inspectiebezoek wordt in mindering gebracht op de eindfactuur. 

Tips tegen overlast 

Ervaar je overlast van wespen en zoek je naar oplossingen? Hier zijn 7 tips om wespen op afstand te houden totdat wij bij jou langskomen.

  • Installeer horren of vliegengordijnen voor deuren en ramen om wespen buiten te houden.
  • Vermijd het slaan naar wepsen, omdat dit ze aggressief kan maken.
  • Hang een doorzichtige zak met water op; de weerspiegeling schrikt wespen af.
  • Gebruik geuren waar wespen niet van houden, zoals wierook, citronella, kruidnagel of eucalyptus.
  • Zorg ervoor dat eten en drinken buiten het bereik van wespen worden gehouden, aangezien dit hen gemakkelijk aantrekt.

Europese Hoornaars

Contacteer ons voor 12u en wij komen vandaag nog bij u langs

Veelgestelde vragen

Wat te doen bij een wespennest?

Heb je in volle zomer last van een groot wespennest? Dan is het aangeraden om een expert in te schakelen om de wespen te verdrijven of verdelgen. De Verdelger zorgt voor een snelle en efficiënte bestrijding. Wespennesten zijn dikwijls moeilijk bereikbaar, waardoor het bijna onbegonnen werk is om er zelf aan te beginnen. Wil je toch een onschuldig aantal wespen uit de buurt houden? Lees dan de volgende vraag.

Wat kan je doen om een wespennest te voorkomen?

Wespen houden van kleine gaatjes en kiertjes, houd deze zoveel mogelijk dicht zodat de wespen hun hier niet kunnen nestelen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een nep wespennest in de buurt van je huis te plaatsen. Wespen zijn territoriale insecten en zullen zich niet in de buurt van een ander nest plaatsen. Vinden de wespen toch een weg naar je huis of tuinhuis? Schakel dan een professionele dienst in om deze te bestrijden.

Waar komen wespennesten voornamelijk voor?

Wespennesten kunnen op verschillende plaatsen voorkomen. De meest voorkomende plek waar wespen hun nest vestigen is in de tuin, maar er zijn ook een heleboel andere plekken die moeilijker bereikbaar zijn. Zo komen wespennesten vaak voor in de schouw of spouwmuur. Ook kunnen wespennesten zich in de dakgoot of onder de grond bevinden. Zelf wespennesten bestrijden kan gevaarlijk zijn en bovendien zijn veel huis- en keukenmiddeltjes fabels Daarom is het beter om een professionele bestrijders in te schakelen die snel en efficiënt het wespennest vindt en het nadien veilig kan verwijderen.

Welke wespen komen het meeste voor?
In België leven er verschillende soorten wespen. De meest voorkomende wespen zijn, de gewone wespen, de Duitse wesp en de Europese Hoornaar. Wanneer er een van deze wespensoorten een nest dicht bij jou in de buurt plant, dan is het noodzakelijk om deze te bestrijden

Waarom kiezen voor een professionele aanpak?

Het zelf verwijderen van een wespennest wordt niet aanbevolen. Hier zijn 4 redenen waarom het altijd beter is om voor een professionele aanpak te kiezen:

 

  1. Veiligheid voor jou en je omgeving.
  2. 100 % doeltreffend. De Verdelger heeft de juiste kennis, ervaring en beschermende uitrusting om de taak te voltooien.
  3. De Verdelger is snel ter plaatse.
  4. U bespaart geld op het gebruik van doe-het-zelf-middelen.
wespen verjagen: feiten en fabels

Wat onze klanten denken

Correcte dienstverdeling. Hulpvaardig en vriendelijk personeel. Ze kwamen zelfs vroeger dan telefonisch afgesproken, en om zeker te zijn drie keer in plaats van twee keer. Alle lof voor dit bedrijf.

Els T.

Een echte aanrader! Al 2 firma’s over de vloer gehad en zonder resultaat. De persoon die langs kwam was zeer vriendelijk en nam de tijd om al mijn vragen te beantwoorden en heeft het probleem uiteindelijk kunnen oplossen voor de afgesproken prijs, bij een eventuele 2de probleem contacteer ik hen zeker!

Mike B.

Heb jij hulp nodig?

De Verdelger staat klaar om uw probleem op te lossen. Wilt u advies of de bestrijder mee laten denken over een bestrijding? De Verdelger helpt u graag.