Kruipende insecten zijn geen pretje om in huis te hebben en worden door heel wat mensen als akelig en irritant ervaren. Niet geheel onterecht, want ze kunnen voor aardig wat overlast zorgen. In dit blogbericht leest u met welke kruipende insecten u te maken kunt krijgen en belangrijker: Hoe u er vanaf geraakt.
Kruipende insecten zijn er in oneindig veel soorten en maten. De Verdelger wordt dan ook dikwijls opgebeld op plagen van deze soorten te bestrijden, maar met welke soort hebt u te maken?
Bedwantsen
Bedwantsen of wandluizen kunnen al snel een groot en vervelend probleem worden indien er niet tijdig wordt ingegrepen. Meestal worden ze via bagage meegebracht naar huis maar ook de aankoop van ‘ besmette ‘ tweedehands meubelen kunnen de boosdoener zijn.
Kakkerlakken
Kakkerlakken zien er niet alleen vies uit, het zijn ook echt vieze diertjes. Ook zijn ze een echt gevaar voor de gezondheid doordat ze diverse ziekten bij zich dragen die over kunnen gebracht worden op mensen. Enkele van deze ziekten zijn salmonella, dysenterie en tyfus. Vooral voor kinderen, ouderen en mensen die ziek zijn is een kakkerlak probleem in huis erg gevaarlijk. De uitwerpselen van kakkerlakken kunnen tevens de oorzaak zijn voor eczeem en astma.
Mieren
Mierenplagen zijn een vaak voorkomend probleem en bovendien moeilijk onder controle te krijgen. Het lijken op zich onschuldige beestjes, maar wanneer ze in groep binnendringen in jouw woning, kunnen ze al snel voor heel wat problemen zorgen. Het nest laten verdelgen door een professional is dus de boodschap.
Vlooien
Ondanks hun grootte van slechts 1 tot 3 mm kunnen deze kleine beestjes voor heel wat overlast zorgen. Vlooien springen op hun gastheer -dikwijls een hond of kat- waarna ze zich voeden met diens bloed, meestal zullen ze te vinden zijn op de minst behaarde plaatsen. In de meeste gevallen zijn het dus jouw huisdieren die last ondervinden van vlooien, maar ook de mens is er vatbaar voor.
Zilvervisjes
Deze kleine zilverachtige beestjes houden van vochtige omgevingen. Meestal houden ze zich schuil in de badkamer of onder de vloerbedekking. Ze kunnen bovendien voor heel wat overlast zorgen en zijn, omdat ze zo klein zijn, heel moeilijk te bestrijden. Ze zoeken de kleinste kiertjes en scheurtjes op om zich te verbergen. Normaal gezien richt één enkel zilvervisje geen schade aan, maar in grote aantallen kunnen ze wel materiaal zoals behang, boeken, papier, kleding, enz. aantasten.
Kruipende insecten herkennen
Sommige kruipende insecten zijn zo klein dat ze amper opvallen. Bovendien houden de meeste soorten zich overdag goed schuil en worden ze ‘s nachts pas actief. Voor het herkennen van deze onopvallende soorten heeft u vaak een professional nodig, die u ook meteen kan helpen bij de uitroeiing.
Kruipende insecten bestrijden
Bij kruipende insecten gaat het helaas nooit om ‘kleine’ plagen. Vooral bij de kleinste soorten moet vaak grof geschut worden ingezet. Wilt u toch zelf proberen om van de beestjes af te komen? Dan kunt u het volgende proberen:
Buiten jouw woning proper te houden en voedingsresten niet te lang te laten staan, kan je zelf eigenlijk weinig doen. De meeste kruipende insecten vereisen een professionele bestrijding. De Verdelger helpt je erbij. De ongediertebestrijding verschilt voor elke soort en kan dus voor de ene soort al wat meer voeten in de aarde hebben dan voor de andere. Vooraleer we overgaan tot de bestrijding van de kruipende insecten is het belangrijk om vast te stellen met wat we te maken hebben.
Ben je benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Neem dan zeker een kijkje op onze werkwijze pagina of neem meteen contact met ons op.